Zeilen met een traditioneel zeilschip Zeilen op de Waddenzee Verzorgde zeilvakanties Zwerftochten of zeilwedstrijden

Onze reizen voor 2021

Het is bijna weer zover we mogen weer het water op. Nog wel met wat beperkingen maar toch....
Om dat te vieren en ook om de Spes een hart onder de riem te steken na deze moeilijke periode kunnen we jullie iets unieks aanbieden. 

De LangsteDagtocht. 

De Langste dag valt dit jaar op vrijdag  18 juni. 

De zon komt die dag op om 05.06 uur en gaat onder om 22.06 uur. 
Het plan is om op die dag van zonopkomst tot zonsondergang te gaan varen, zeilen, lekker eten, kletsen, genieten en wellicht droog te vallen.

We mogen met 20 gasten  deze dagtocht houden, wel een testje doen of gevaccineerd zijn om mee te mogen. 

Programma:

Aanmonsteren op donderdagavond 17 juni vanaf 20.00 uur. We slapen op twee schepen, zelf slaapzak meenemen. Vertrek Spes  rond 05.00 uur op de 18e, ontbijt, koffie, lunch, snacks, diner op het wad aan dek. 
Nadat we weer aan wal zijn om ca  22.15 kan je weer blijven slapen tot zaterdagochtend vroeg. 

De kosten all-in bedragen € 135,- p.p.  

als je mee wilt stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en met hoeveel personen je wilt komen.  wij sturen je dan een bevestiging en een factuur.

Verdere info bij Klaas of Gerard 
 


 http://www.wadzeilers.nl

 

 

 

 

 

We gaan er toch een beetje vanuit dat we in 2021 weer mogen varen, Onze prijzen zijn wel gebaseerd  op een volle bezetting, Mogen we toch moeten varen met de Corona beperkingen dan moeten wij 30% toeslag in rekening brengen. Je krijgt dan wel een privé hut aan boord, stellen een 4 persoonshut met 2 personen. 

Zeilen met Pasen (2 april t/m 5 April  € 275)   evt.  30% Coronatoeslag   afgelast 

Een mooi begin van het vaarseizoen  

Gewoon lekker het seizoen beginnen met een zwerftocht tijdens Pasen. Drie volle dagen zeilen op de Wadden. Op vrijdagavond op 2 april vanaf  20:00 uur is het inschepen om op zaterdagochtend uit te varen naar één van de eilanden. Op zondag varen we naar het volgende Waddeneiland en op paasmaandag koersen we weer op Harlingen aan. Hoewel we ook wel eens in de sneeuw gezeild hebben kan het met Pasen verassend mooi voorjaarsweer zijn. In elk geval is het op de eilanden nog lekker rustig en adembenemend mooi. Zeil mee met de oude klassieker op de Spes Mea!

 

Foto vanaf het voordek van de Spes MeaKoks op Zee ( 12 mei  t/m 16 mei € 395)   evt. 30% Coronatoeslag  afgelast 

Heerlijke geuren en smaken op het wad aan boord van de Wilhelmina   

Onze zeiltochten staan al bekend om het bijzondere eten dat aan boord wordt geserveerd. Maar met ons programma Koks op Zee gaan we helemaal op de culinaire toer. Voor het Hemelvaartweekend ligt de Wilhelmina klaar en er gaan 2 koks mee die maar één doel hebben: de gasten verwennen met verrassende maaltijden! De koks zullen iedereen verbazen met hun kookkunsten. Zondagmiddag meert de Wilhelmina weer aan in Harlingen. Inschepen op woensdagavond 12 mei.

 

Nazomer zwerftocht  ( 3 september  - 10 september € 460)  

Een volle week zwerven over het Wad

Voor alle mensen die echt van zeilen en zwerven houden: grijp je kans en vaar een heerlijke week aan boord van de Spes Mea. Sinds de Brandarisrace in ons programma zit, is dit niet meer de laatste tocht van het seizoen, maar wel de laatste lange zwerftocht. De schoolvakanties zijn afgelopen, de eilanden zijn niet meer zo overvol en nu op hun mooist.
Voor vele zeilfanaten is een zeilzwerftocht  in het najaar een jaarlijks terugkerende tocht om bij te komen.

Op veler verzoek wordt er op één van de avonden geen diner aan boord geserveerd. dat doen we in overleg en vanzelf op een moment dat we langer op een eiland verblijven. Zo kan iedereen zelf een plan voor de middag en de avond maken. 

 Op vrijdagavond 3 september  tussen 20.00 en 21.00 uur schepen we in.

De nazomer zwerftocht is een echte zwerftocht, de bestemming van de dag wordt afhankelijk van wind en tij bepaald. En wanneer de omstandigheden het toelaten kan er worden drooggevallen! En wellicht kan er op Schiermonnikoog worden aangemeerd.

 

Brandarisrace (15 - 17 oktober € 200 )    

De gezelligste race van het jaar 

We varen 2021 ook weer de Spes Mea. 

Inmiddels een vaste tocht van onze zeilfanaten. Met de hele bruine vloot uit Harlingen in een zeilwedstrijd naar Terschelling zeilen, waar we met z’n allen een feestje bouwen.
Dit jaar weer op de Spes Mea. Een totaal andere ervaring dan bijvoorbeeld zeilen in September. Zoveel schepen! Een magistraal gezicht, een waanzinnige beleving! Zondags geen wedstrijd, maar rustig terug zeilen naar Harlingen, bijkomend van alle spanningen, sensatie en eventueel het feest van de vorige dag. Inschepen op vrijdagavond 15 oktober.

Friday the 3rd. Zeilen met traditionele zeilschepen - Joomla Site Templates